reede, 28. mai 2010

Meie kursuste juhendajast Kadist



Peipsimaa Külastuskeskuse pakutrüki- ja tootearenduse kursuste juhendaja Kadi Pajupuu on ülemaailmset suurt tunnustust leidnud

QUIN-Estonia president Anne-Mari Rannamäe kirjutab:

Tekstiilidisainer Kadi Pajupuu sai ülemaailmse naiste leiutiste näituse KIWIE 2010 hõbemedali.

6.-9.maini toimusid Soulis, Lõuna-Koreas, ülemaailmne naiste leiutiste näitus KIWIE 2010, (Korea International Women Inventions Exposition) leiutajate foorum ja IWIEA (International Women Inventors ja Entrepreneurs Association) seminrar. Eesti esindaja osales nendel MTÜ QUIN-Estonia juhataja Anne-Mari Rannamäe.

KIWIE 2010 leiutiste näitusel oli Eesti eksponaadiks tekstiilidisainer Kadi Pajupuu reguleeritav kangasuga AdRe (Adjustable Reed). Kadi leiutis leidis äramärkimist just sellepärast, et sajandeid käsitelgedel muutumatuna püsinud kangasuga sai tema idee järgi reguleeritavaks ja võimaldab töö käigus sujuvalt kujundada mustreid.

Kinnitust sai leidlike inimeste tõekspidamine, et midagi siin maailmas ei ole lõplikult valmis.

Näituse külastajate hulgas äratasid huvi nii reguleeritav suga kui ka kuduminäidis ja selle valmistamiseks kasutatud materjal. On alanud ettevalmistused valmiskudumite, materjalide ja sugade kaubastamiseks Lõuna-Koreas. Äritegevuse alustamisel on abiks QUIN-Estonia poolt loodud kontaktid Koreas ja mujal Aasia maades.

Eesti naisleiutaja osalemist KIWIE 2010 –l toetasid Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoda ning E-Piim.

KIWIE 2010 hõbemedal antakse Kadi Pajupuule üle 26. mail kell 16.00 Loovala tutvustava ürituse käigus.

Lisateavet annab Anne-Mari Rannamäe, 52 35 364, e-post: amrannamae@gmail.com

1 kommentaar: