reede, 8. jaanuar 2010

Kolkja Külaselts asutatud!

8. jaanuar 2010 on tähtis kuupäev Kolkja jaoks – nimelt asutati sel päeval Kolkja Külaselts, mille eesmärgiks on kaasa aidata Kolkja sotsiaal-majanduslikule arengule ning piirkonna unikaalse kultuuripärandi säilimisele ja edasiarendamisele.

Esimene külakoosolek, kus arutati külaseltsi loomise vajadust, toimus  juba läinud aasta 4.detsembril.  Ligi 20 osalejat toetasid üksmeelselt külaseltsi asutamise ideed ning määrasid algatusrühma, kelle ülesandeks oli koostada loodava külaseltsi põhikirja kavand.  

Nii saigi võimalikuks külaseltsi asutamiskoosolek 8. jaanuaril Peipsimaa Külastuskeskuses. Kohale saabus 25 inimest, neist enamik kohalikud elanikud.  Põhikirjaga tutvumise ja selle kinnitamise järel valisid külaseltsi  10 asutajaliiget 5-liikmelise juhatuse, kelle ülesandeks jääb seltsi igapäevane juhtimine ning projektide käivitamine.

Asutamisdokumentide allkirjastamisele järgnes meeleolukas vastuvõtt, kus häid soove laususid ja rahvalikke laule võtsid üles Priit Laineste MTÜ-st Kodukant Tartumaa, Fjodor Maspanov MTÜ-st Peipsirannik ja Oliver Loode OÜ-st Consumetric. Tervitamas oli ka Kasepää valla esindus eesotsas vallavanem Jüri Vooder’iga.

On hea meel, et Kolkjas on astutud esimene suurem samm külaliikumise algatamisel. Ees seisab veel palju tööd, kuid algus on tehtud. Soovime Kolkja Külaseltsile palju jõudu ning loodame, et nende eeskuju järgivad teisedki Peipsimaa külad.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar